Да продължиш, въпреки всичко

В 21 век с напредването на технологиите и напредъка в научните изследвания има и все повече болести и аномалии сред хората и природата.

Има една болест, която не е чак толкова разпространена или по-скоро не е чак толкова популярна и хората всъщност не знаят, в какво се израява тя. Става въпрос за множествената склероза. Всъщност това е доста коварно заболяване, което и до ден днеше не съм сигурен дали има лечение. Причината за да подхвана тази не особено приятна тема е актрисата Селма Блеър, която се осмели да разкаже и да се покаже пред аудиторията, въпреки че страда от множествена склероза. На парти на Vanity Fair тя беше блечена с разкошна рокля, самата тя изглеждаше безупречно, помагайки си с бастун за да премине по червения килим. С появата си на Оскарите тя показа, че е по-силна от всякога и целта й е да даде надежда и на други диагностицирани с тази болест. Селма Блеър не се престртува и признава, че е била ужасена и съкрушена след като е разбрала диагнозата си, но се е научила да я приема и не се предава, най-малкото заради сина си.

Дано наистина даде кураж на другите хора, които страдат от тази болест и дано един ден има адекватно лечение за нея. Ако не да я излекува, то поне да може да се спре развитието й.