Купих си електрическа четка за зъби

Да, купих си електрическа четка за миене на зъби – най-накрая. От много време го искам, но някак си все не ми се даваха 30-50 лв. за нещо подобно. До преди няколко дни. Видях една намалена – със зарядна батерия и осем сменяеми глави в кутията. Беше импулсивна покупка, но я направих. Нали постоянно рекламите ни втълпяват, че електрическите четки са по-добрите, чистят по-хубаво и достигат до по-трудни места. Реших да провера дали е истина.

Сега, след като лично тествах своята електрическа четка за зъби, се чувствам длъжен да ви предупредя за следното. Когато използваш подобна четка, имаш чувството, че мозъкът ти вибрира. Реално погледнато главата на четката не се върти или движи, а вибрира. Не знам по колко пъти в секунда, но е достатъчно, за да го чувстваш като бормашина в устата си.

Предполагам, че с течение на времето ще свикна, но за момента ми е доста странно. Направи ми впечатление също, че венците ми кървят малко повече с електрическата четка, но в книжката й с указания пише, че това е нормално и трябва да отшуми до две седмици.

Хубавото е, че моделът, който си избрах, има три степени на сила. Избирам средното ниво и когато си мия зъбите, ги разделям на четири части – горе вдясно и вляво и долу вдясно и ляво. През всеки 30 сек. четката прави лека пауза и така ми сигнализира да мина на следващата зона. По този начин знам, че винаги си мия зъбите по 2 мин., както препоръчват зъболекарите. До скоро ги минавах с четката за 30 сек. всичките, но това е вече край. Сега съм образец за пример.