Коледни украси, ръчно изработени декорации, светлини, греяно вино и настроение – коледните базари със сигурност обогатяват атмосферата и носят духа на празничния сезон. От години традицията се спазва и у нас, като във все повече населени места се организират и събират хората.

Коледните базари са традиционен начин за празнуване на Коледа в много страни по света. А знаете ли кои са някои от най-известните коледни базари?

В началото на класацията е този в Германия. Базарът там е един от най-големите и най-популярните в Европа. Той предлага разнообразие от коледни украси, храна и напитки, както и разнообразие от коледни подаръци и атракциони.

Коледният базар на Тиволи, Копенхаген, Дания също е известен атракционен парк, който създава магична коледна атмосфера с украси и коледни светлини.

Базарът на Гранд Плас, Брюксел, Белгия пък е известен и се отличава със своята голяма коледна елха. Освен това на място ще имате възможност да опитате от богатия избор на белгийски шоколад и други коледни деликатеси.

Прага, Чехия също може да се похвали с голям и известен коледен базар. Сред старинната архитектура на Прага, този базар предлага уникални коледни изделия и традиционни чешки ястия.

Рьорос в Норвегия пък е известен като Градът на Коледата и има стара и добре запазена архитектура. Неговият коледен базар е един от най-атрактивните в Скандинавия, който си заслужава да бъде посетен и ежегодно събира огромен брой посетители.

Коледният базар в Луцерн се провежда в алпийска атмосфера на Швейцария и предлага уникални ръчно изработени подаръци и коледни украси.

Коледният базар в Рокфелер Център, Ню Йорк, САЩ също е известен със своята огромна елха, но предоставя за посетителите си и ледена пързалка. Този базар предлага коледни украси и събития с участието на самия Дядо Коледа.

Тези са само някои от най-известните коледни базари по света, които създават магична атмосфера и предлагат възможност за пазаруване и наслаждаване на коледни традиции и деликатеси.