Протестите и съпротивата

Виждам, че има млади хора напоследък, които се изправят срещу мафиотщината и корупцията, и заявяват твърдата си позиция за оставка на това правителство. Говоря за „Ранобудните студенти“, и техните няколкомесечни протести и окупации на университети. Поне си пролича, че у нас все още има млади, интелигентни хора с ценности. А в това отношение аз се бях отчаял, понеже повечето такива момчета и момичета бягат от България и ми се струва, че открай време обществото ни е „импотентно“ и просто не може да излъчи „качествен материал“ в един метафоричен смисъл, както би го казал един също толкова печален като сегашните ни управляващи „мутрополитик“.

За съжаление, у нас няма държавници, а само балансиращи между интереси „политици“. И както се досещате, интересите на обществото, на народа, се защитават най-малко от него, затова и съответно са с най-нисък приоритет. Преди това имаме какви ли не финансови, шуробаджанашки и международни мрежи, които първо трябва да бъдат обслужени.

Това, разбира се, е ясно на всеки, който е прекарал живота си в България. Въпросът е, ще се намерят ли достатъчно умни млади хора, които да решат да посветят живота си на съпротивата срещу цялия този „естаблишмънт“, който унищожава обществото ни и отдавна е притиснал голяма част от нас да живеят в режим на оцеляване? Ние – старите, само можем да се надяваме.