Винаги е по-лесно отстрани

Хората не случайно са казали, че „на чужд гръб и сто тояги са малко“.

Много истина има в тази народна мъдрост. Толкова много, че съм сигурен, че значението й може да се открие в пословиците и поговорките на много други страни, а не само в нашата.

shoesВинаги е по-лесно да гледаш отстрани и да даваш акъли на хората. Всички го правим и на всеки от нас му е навик до някаква степен. Истината е обаче, че колко и да се опитваме или да мислим, че притежаваме невероятни способности да се поставяме на мястото на другия… не можем. Сега ще ви обясня защо.

Аз например винаги мисля рационално и логично. Всяка ситуация я разглеждам от различни ъгли и се старая да стигна до най-разумното решение. Това е моят начин на размишление, но той със сигурност е по-различен от вшият. Няма как да знаем човекът срещу нас какви емоции изпитва и какви фактори още му влияят.

Затова винаги е по-лесно да гледаме отстрани и да си вадим заключения на база очевидното или информацията, която са ни дали. Някои тайни обаче винаги остават скрити, а оказват влияние върху хорските решение. И нека завърша по следния начин днешните си размишления. Хубаво е понякога… всяка жаба да си знае гьола.