Возилата и гаражът

versoЦял живот съм бил маниак на тема автомобили. Всъщност, като се замисля, повече пъти съм се влюбвал в красиви машини, отколкото в жени. Но пък машините бързо съм разлюбвал, а някои от жените съм обичал с години 🙂 Винаги съм си мислил, че ако имах финансовата възможност, щях да имам гараж с поне 15 возила – някои ретро, други от мускулестия период, трети – бижута на модерното ни, комфортно и компютаризирано автопроизводство. Е, не успях чак толкова да забогатея в този ми живот, но пък мога да се похваля, че съм имал повече от 15 коли – най-различни марки, а в момента семейството ми още използва две, които поддържам и често дори поправям лично – миниван Toyota Corolla Verso и Bmw 530.

Обичам си семейния автопарк и естествено, го съхранявам в гаража, който за щастие побира и двете. Преди време обаче се замислих колко повече внимание обръщам на возилата, а гаражът почти не забелязвам – използвам го само за подслон на колите и тук-таме за ремонт. Та правдиви бяха критиките, че гаражът ми е много разхвърлян и през лятото най-накрая се хванах да вкарам нещата в ред – отне ми два дни, но резултатът си заслужаваше. Стигнах дори по-далеч и смених гаражната врата, която отдавна „береше душа“, но нямаше кой да й обърне внимание. Новата е просто страхотна – отваря се с плъзгане нагоре и дори си има дистанционно.

Сега гаражът ми е неузнаваем: всичко е чистичко, инструментите и частите са подредени и лесно достъпни, а и отвън като го погледнеш с новата врата – изглежда пригледно, както се полага на двете хубави возила, които пази, и на прекрасните им собственици 🙂