Намират се евтини реплики на много части, но тук се препоръчва повишено внимание, тъй като не всички отговарят на разпоредбите на производителя на автомобила и не може да се изключи преждевременно износване. Например съществува огромен риск, особено при елементите, свързани с безопасността като спирачките.

Понякога пазарлъкът може да бъде много скъп. Водните помпи, например, също се предлагат с пластмасови колела на много достъпни цени, но поради температурата на водата те не издържат толкова дълго, колкото водните помпи с метални колела. Като възможна последица може да бъде повреда в двигателя.

Дефектите на репликата едва ли могат да се видят на пръв поглед, а сертификати за качество няма. За разлика от тях оригиналните продукти се продават най-вече чрез специализирани сервизи, които гарантират сигурност и качество.

При други доставчици като онлайн търговци може да разберем много за тях по интернет страницата им. Ако липсват декларацията за защита на личните данни и общите условия, частта не може да бъде върната безплатно в рамките на 14 дни, а оценките на потребителите са лоши, покупката не е препоръчителна.