Лятото е точно зад ъгъла, а с него идват забавленията, почивките и разбира се пътуванията. Ако сте от хората, които избират удобството на собствения си автомобил, то трябва да положите известни грижи за него.

Сред основните неща, на които да обърнете внимание, са да се уверите, че радиаторът и охлаждащата течност са в добро състояние и са подходящи за високите температури.
Проверете нивото и на маслото, за да сте сигурни, че няма теч.

Гумите са особено важни през лятото. Проверете налягането и състоянието им, включително грайфера. Уверете се, че гумите са подходящо напомпани, не са износени или повредени.

Проверете и работата на климатичната система и се уверете, че въздухът, който навлиза в купето, е студен и освежаващ. Ако забележите проблеми с климатика, задължително ги отстранете преди да тръгнете на път.

Излагането на автомобила на слънце и високи температури може да причини избледняване на боята и повреда на интериора. Използвайте автомобилни защитни покрития, за да предпазите цвета както отвън, така и отвътре.

През лятото е особено важно да следвате редовния график за поддръжка на автомобила. Осигурете си периодични проверки на масло, филтри, свещи, въздушен филтър и други важни компоненти.

Не на последно място, не забравяйте, че пътищата през отпускарския сезон са по-натоварени, особено в районите на плажовете и туристическите зони. Спазвайте скоростните ограничения, бъдете внимателни и предпазливи на пътя. Пазете себе си и другите!