Какво казва кафето за виното?

pinotageЗнаете ли, че начинът, по който пиете кафето си, може да подскаже какви предпочитания към аромат, консистенция и киселинност имате. Те спокойно могат са се приложат и към виното. Ако пиете кафето си чисто, със захар, мляко или харесвате еспресо, за ваш има тип вино, което отговаря на типа кафе, което предпочитате.

За онези от вас, които пият кафето си чисто, най-подходящи биха били вина с нотка на пикантност, стипчивост и киселинност. Комплимент за плътната текстура и изразената горчивина на еспресото са вина с високо съдържание на танин (веществото, което придава сухота на червените вина) и силно изразен вкус.

За любителите на кафето с мляко се препоръчват по-меки вина. Леките отлежали вина с ниска киселинност са чудесен избор тук. Кафето със захар очевидно ни насочва към по-сладки вина с изразен плодов вкус.

Преди време бях писал една статия за това как пиенето на кафе се отразява на мозъка ни, но по принцип не съм голям разбирач нито на кафето, нито на виното. Не мога да кажа и че имам конкретни любимци в двете категории, но в написаното има логика и съм склонен да вярвам. Сега остава някой от вас да ми го потвърди :). Вие успяхте ли да откриете прилики в предпочитанията си?