Помагаме ли достатъчно на децата в нужда?

decaИмам приятел, който работеше в един от домовете за изоставени деца и тотално се беше отчаял от условията там. Като психолог разбираше тормозът на който са подложени и знаеше, че той не може да остане без последици в психиката им и като възрастни. Неведнъж сме се организирали няколко семейства и сме дарявали дрехи, играчки и други, ползвани от нашите деца. Но това, разбира се, никога не е достатъчно.

Нуждите на децата са много по-големи и включват внимание и разбиране, което с пари никога не можем да им купим. Надявам се поне кампаниите по Коледа да им позволяват да се почувстват добре и да ги зарадват с подаръци. Добре е децата да чувстват, че много хора отвън ги е грижа за тях и правят каквото могат да им помогнат. Един такъв пример беше кампанията „АЗ съм с теб … на Коледа”, при която на благотворителен търг популярни личности събраха сума, с която успяха да покрият нуждите на децата в четири домове, да им организират празнична вечеря, както и да им подарят подаръци. Фондацията „Аз съм“, която стои зад каузата, е на модела Ива Механджийска, която е решила сериозно да се захване с благотворителност. Тя е била подкрепена от много личности в шоубизнеса и модата – актрисата Диляна Попова, много български Мис и Мисис като Елеонора Манчева и Мисис баба – Капка Амзина, синоптичките Никол Станкулова и Деси Банова, Светослав Кантарджиев, фотографи, режисьори  и други.

Това е само началото на фондацията на Механджийска, която цели да бъде в помощ както на изоставени деца, така и на тежко болни и хора с увреждания. Ако и вие желаете да помогнете – погледнете сайта на фондацията – imfoundation.eu, където можете или да дарите, или да си купите някои от останалите от търга предмети.