Съседката ми вдигна кръвно заради КТБ

how-to-file-a-complaint-against-your-bankАко не притеснения за собствената му финансова сигурност, не знам кое ще може да разклати повече спокойствието на един човек!

Съседката ми от няколко дни ходи като болна. Редовно ме вика мен (мъж!) да й меря кръвното и през час-два пие успокоителни. Причината е коварна и една от тези, които могат да ти предизвикат сърдечен удар, особено ако си на нейната възраст и един ден си решил по поръчение на внуците си да внесеш всичко, с труд събирано до този момент на депозит в банка. И то не коя да е. Вложенията й са в Корпоративна търговска банка, така че не на шега жената се притеснява. (Опазил ме Бог след 15-тина години и аз да се поддам на внушенията на младите!) Разкритията покрай схемите, които е заформял с години Цветан Василев наистина могат да отнемат съня и да изпратят човек на ръба на отчаянието.

Всички знаем, че хората като цяло са чувствителни на тема пари. Едно, защото на този свят всичко си има цена, и второ, защото когато се почувстват измамени, особено по такъв въпрос, хората стават много докачливи и са способни да си търсят правата до последно и то със завидно настървение.

Моята съседка не спира да говори именно за случаят „КТБ‟. Редила се на опашката пред офисите на Корпоративна банка в няколко поредни дни. Обслужващият персонал обаче не успял да я убеди, че няма да загуби парите си. Не скри възмущението си от факта, че финансовите схеми на Цветанов се крепят и на вложенията на хората. Така единствените с риска за финансите са клиентите на банката. На тази възрастна жена сигурно са едни от най-дребните и може би незначителни за банка, която е на четвърто място в България по размера на активите си, които възлизат в милиони, но има и много други физически и юридически лица, заложили на услугите й и доверявайки се на добрия имидж. Сигурен съм, че подобни новини около КТБ  и тях са разлюляли напълно.

Едно лице, една институция, гради доброто си име с години. Неговата репутация стъпва на добри отзиви от клиенти, на положително медийно представяне и на устойчива и гъвкава политика. С гафа, който направи Василев за сметка на КТБ сериозно разклати и трите градивни точки. А е нужно много по-малко от това, за да се срути изцяло постигнатото дотук. КТБ е пример.