Ремонтни дейности

diy-home-repair-introУ дома ремонтните дейности продължават с пълна пара. Боядисваме стените, разместваме шкафове, заменяме някои за нови, изхвърляме стари неща и освобождаваме пространство. Ще стане светло, хубаво и широко… почти като ново.

Има хора, за които казват, че са във вечния ремонт. Това сигурно е така, тъй като са започнали да вършат нещо, без ясната представа какво ще излезе накрая. Или пък просто не са им стигнали парите за онова, което искат. И в двата варианта ремонтът скоро няма да приключи.

Най-важното, когато решите да се занимаваш с обновяване на дома, е да имате визия за крайния резултат. За това е необходимо предварително да прецените, вземете мерки, потърсите изгодни предложения за покупките, които сте си наумили. Направете списък, ако трябва. Изчислете прецизно. Едва когато се чувствате готови да отделите време и да купите необходимото и се захващайте за работа. Взимайте отпуска и вършейте, че да приключите по-бързо.

Не мога да си представя какво е да се влачиш във времето, да живееш като в бойно поле и да се налага да си гладиш дрехите ежедневно, понеже гардеробът го няма, а те се мачкат по столовете. Неприятно е и когато не можеш да поканиш съседа да гледате мача, щото жената те навиква, че не иска комшиите да говорят за разтурията у дома. И накрая и за съседите е неприятно постоянно по стълбището да мирише на латекс, да се чува скрибуцане от размествания и къртене на стени. И на вас ще ви омръзне да си пилеете времето.