Първо алармата, после кафето, докато „сърфираме“ из социалните мрежи. Процесът е сходен и добре познат на всички ни. Най-трудната част обаче се оказва самото ставане. Ето защо реших да ви споделя няколко мои хитринки, с които се справям по-лесно сутрин и които могат да бъдат от полза и за вас.

Първото правило, което никога не нарушавам, е да не натискам отлагане на алармата. Колкото и да е трудно понякога и колкото и да ми се иска да си подаря още няколко минути блаженство, знам, че това действие е рисково. Ето защо ставам веднага след първото звънене. За да съм сигурен, че го направя, просто оставям телефона си на разстояние, така че да ми се наложи да се вдигна от леглото и да го изключа. И първата стъпка е направена.

Следва задължителният сутрешен душ. Аз предпочитам по-хладка вода, защото така по-бързо се ободрявам и разсънявам.

Разбира се, не пропускам и чашата горещо кафе. Има много противоречиви мнения по темата дали е полезно да консумираме напитката рано сутрин или трябва да изчакаме. Аз смятам, че е въпрос на избор и усещане. На мен лично ми влияе добре и ѝ се наслаждавам до последната капка. Но комбинирам кафето си с чаша топла вода и резен лимон. Знам, че през нощта организмът ни се дехидратира, затова е важно да пием вода след сън.
Така си набавяме нужното гориво, забързваме метаболизма си и повишаваме настроението си. Доказано е.

Накрая, но не последно място по важност, не излизам от вкъщи без да закуся. Най-често залагам на протеини, за да се заредя допълнително с енергия, а и така запазвам ситостта си до времето за обяд.

Вие имате ли си сутрешни ритуали? Ще се радвам да споделите.