Играта на меки светлини и цветове, които излъчват хартиените фенери допринасят за уюта на всеки дом и създават невероятно настроение. В есенния сезон пък няма нищо по-красиво от домашно сътворен фенер, аранжиран с цветни листа.

Знаете ли как да си приготвите такъв обаче? В интернет има много сайтове и видео клипове, показващи бързи и лесни начини. Аз също открих един, който ще ви споделя накратко и надявам се – бъда полезен.

Трябват ви две обикновени цилиндрични чаши, които можете да поставите една в друга. В специализираните магазини можете да получите евтини комплекти с различни размери. А практичните чаши могат да се използват впоследствие като обикновени свещници или пък за вази.

Първо премерете височината на чашите и изрежете парчета от цветна хартията със същата височина и близо сантиметър по-широки. След това отрежете малко парче двойно залепващо тиксо и поставете внимателно хартията върху чашата, като прихлупвате двата края.

Отрежете къс картон, който да бъде с около 2 см по-дълъг и с 1см по-широк от чашата. Прегънете го по дължина и започвайки от сгъвката, направете разрези през 1 см.

Картона трябва да го разгърнете и да залепите тиксото от горе и от долу. Също и по дължината на една от късите му страни. След това обгърнете чашата, като изравните краищата на картона с ръба на чашата и го залепете. Остава само да залепите свещички и да ги поставите вътре.

Най-хубавата част е събирането на есенни листа, които можете да залепите върху картона и да си създадете уют и топлина през есенните вечери.