На прага сме на коледните и новогодишните празници и всички тръпнем в очакване на това какво ще получим от половинката си. Като че ли мъжете не сме толкова емоционални както дамите и често дълго се колебаем какъв подарък да изберем. Понякога уцелваме десетката, а понякога купуваме нещо, с което си навличаме гнева на нашата изгора.

Наскоро попаднах на едно проучване, което показва какъв тип мъж сме според подаръците, които избираме. Нека го видим и всеки сам да определи, а ако иска и да сподели, към коя група спада.

По горе вече споменах за неправилните покупки. Към тях спадат миксер, тиган, микровълнова фурна и други домакински уреди и артикули. Те не са особено желани от дамите, особено ако празнувате годишнина или празника на влюбените. Такива подаръци най-често избират мъжете, които са практични. Те смятат, че всяко подарено нещо трябва да влезе в употреба, защото другото са пари на вятъра. Практичните мъже възприемат себе си като сериозни, прагматични и разумни. Те залагат повече на полезното, не на емоционалното. Не пестят пари и не са стиснати, просто имат свое виждане за перфектния подарък.

Червени рози, плюшена играчка, бижута или романтична почивка за двама. Това са изборите на мъжете-романтици. Те карат дамата на сърцето си да се чувства специална и обичана и с повод и без. При тях дори Коледа или една обикновена събота вечер може да се превърне в по-голям празник и от Свети Валентин.

Коприненият шал на холивудска звезда или онзи музикален албум, който никъде не се намира – това са част от нещата, които мъжът-мечта винаги открива и подарява. Не само на любимата жена, но и на съседката, колежката или сестра си. Не е задължително да е влюбен дори, той просто е мил, изслушва и знае какво иска човекът отсреща и го прави. Мечта.