Днес в блога си искам да ви разкажа за една история от последните дни и за първото ми качване в кану. Всичко започна от планирания ни уикенд в Пловдив с приятелски семейства. Знаете как се организират подобни трипове – избор на хотел, ресторанти, забележителности.

Аз обаче реших да изненадам всички и в програмата да добавя нещо по-екстремно – драконови лодки. Ако не сте чували, това е атракция на Гребния канал в Пловдив. Може да се заяви предварително, като една лодка побира 10 души. Тъй като аз си падам по надпреварите резервирах две такива лодки. Прецених, че по този начин ще ни се вдигне още повече адреналина и състезателния дух.

Когато споделих идеята на приятелите си, всички направо полудяха от радост. С голям ентусиазъм се отправихме към канала. Там ни посрещнаха изключително любезни хора, обясниха ни как трябва да застанем, как да гребем, как да поддържаме синхрон. За наше улеснение в лодките имаше и професионални гребци, както и „барабанчици“ (така им казвам аз), които ни даваха ритъм. Емоцията от първото загребване и самото разклащане, движението на лодката– наистина е много приятно.

Застанахме на стартовата линия, обявиха начало и надпреварата за нас започна. С много усилия успяхме да преминем едва половината от канала – около 1 км. Първият път победи нашата лодка, а второто състезание през останалия километър, победиха другите. Честно да ви кажа, после едвам се върнахме с бавно гребане до началната позиция. След това ръцете ни трепериха, но цялостното усещане беше много вълнуващо.

Препоръчвам го на всички вас. Задължително отделете средства и време за нови изживявания. Предполагам, че може би вече сте били в Пловдив, но го вижте и от друг ъгъл, впуснете се в атмосферата и преживяванията, които може да ви даде. Струва си.