Планината на Орфей винаги ме е привличала с красотата, величието и мистицизма си. Затова се старая всяка година да посещавам поне по една от забележителностите ѝ. Така „запалих“ и мои приятели по тази ми страст и миналото лято посетихме панорамната площадка „Орлово око“. Бяхме слушали много за нея, а и отзивите бяха все положителни.

Уговорихме се за един свободен уикенд и тръгнахме в ранната съботна утрин. Пристигнахме малко преди обяд и спряхме в живописното родопско селце Ягодина. Бяхме проучили, че от там тръгват джипове с туристи до „Орлово око“. Изискваше се специален транспорт, тъй като пътят беше каменист и труднодостъпен.

Джиповете взимаха хората от централната част на селото, като в един се побираха до 6 човека. Качвайки се във високопроходимия автомобил, изобщо не подозирахме каква порция адреналин ни очаква. Извадихме късмет с шофьора, който се оказа и местна легенда. Представи се като Мечо. Щом разбра, че се качваме за първи път, реши да ни подари незабравимо изживяване.

С мръсна газ и по различен и разнообразен офроуд терен поехме към заветната дестинация. Въпреки че пътят до площадката е изключително живописен и екстремен, кефът дойде от превоза. Колкото по-големи и трудни препядствия преодоляваше, толкова повече се покачваше адреналинът и еуфорията ни. Може би за първи път от много време насам се усетих свободен и безгрижен. Чувството не мога да опиша с думи, защото каквото и да кажа ще бъде малко, а и смятам, че всеки сам са себе си трябва да го усети и изживее.

Така че, ако нямате още планове за уикенда и сте любители на силните усещания, това е вашата дестинация. Гледката от върха е магическа и носи усещането, че целите Родопи са в краката ви.