От FoodRevolutionDay до хлебозавод Горубляне

Днес все повече млади хора започват да обръщат внимание на храната, която консумират, за да чувстват организма си здрав и силен. Това е и начинът да се борим с наднорменото тегло, което се е превърнало в световен проблем. Може би то се дължи на забързания ни начин на живот, който налага да хапваме набързо т. нар. fastfood. Не че в това има нещо лошо, стига да не се превръща в тенденциозен модел.

FoodRevolutionВече малко по малко навлизаме в ерата на здравословното хранене. Аз лично редовно гледам предаванията на Джейми Оливър по 24 Kitchen и подкрепям неговата хранителна революция – #FoodRevolutionDay. Идеята да образоваме децата си още от училище относно храната е просто гениална. Съдейки по себе си, не мога да кажа, че знам много за това, което ям, а бих искал. Не е достатъчно само да прочетеш нещо оттук-оттам, когато тези знания са ти заложени отрано, те са трайни. Аз все още помня детските песнички, които съм учил в 1-2 клас. Иначе браво на Джейми, че е намерил отговор на проблема със затлъстяването. Той също така призовава семействата да се върнат към домашно приготвената храна. Забързаното ежедневие не трябва да ни е оправдание.

Ние със съпругата винаги сме били поддръжници на домашната храна, така сме изгледали децата си и така смятаме да продължаваме занапред. Не ни представлява проблем – когато тя е изморена, аз поемам щафетата, но на масата не оставаме без готвено. Наскоро открихме един хляб с моркови на хлебозавод Горубляне. Такъв досега не бях виждал, но ви го препоръчвам. В него има още слънчоглед, овесени ядки и мед. Много е приятен на вкус, фирма Елиаз го произвежда, логото е с името й и стърчащи житни класове – по това може да се ориентирате в магазина. Хлебозавод Горубляне произвежда и най-различни други специални хлябове, ще се учудите на огромното разнообразие.

В нашето семейство не мога да кажа, че страдаме от наднормено тегло. На нас никога не ни е било трудно да поддържаме здравословен баланс, защото съзнателно или не, сме се хранили както трябва, без да прекаляваме с едно или друго нещо. Златно правило не мога да дам, но опредено ми харесва, че на българския пазар има раздвижване по отношение на хранителните продукти и по-точно натуралните и направени с грижа за потребителя. #FoodRevolutionDay идва!