Почивка – България или чужбина?

Юни идва с не много приветливо време, но поне когато не вали е слънчево и приятно. Това лято ни завари с опити за спекулации с родното Черноморие, които май успешно ще подгонят туристите. Чухме, че водата и плажовете били мръсни, че хотелиерите били измамници, че лошото време щяло да продължи чак до август и съответно опасенията за слаб сезон не са напразни.

Това ще го видим едва в края на лятото. Дотогава обаче ще имаме достатъчно време да решим къде да прекараме отпуската си. Ето ме мен, например. Идните дни ми предстои да си почивам у дома и смятам да отделя време за малко ремонтни дейности. В това ще ми отидат първите десетина дни. Останалите десет ги глася за края на август за някой от къмпингите „Градина“, „Русалка“… нещо от тоя род. Ще си взема бомагите с мен и ще си превеждам на плажа под някой чадър. Идилия.

20-Beautiful-Photos-of-Corsica-island-in-the-Mediterranean-Sea-1Както разбрахте моето виждане за почивка не излиза извън границите на България, но пък много мои познати вече са резервирали малки хотелчета в Гърция и смятат да летуват там. Излизало много по-евтино, времето било прекрасно, морето чисто, а храната натурална и прясна. Плюсове много и като гледам все повече хора избират да пътуват надалече, отколкото да си останат на родна земя.

Толкова скучно ли им стана българското море, или пък бизнеса със своя нестихващ ламтеж за печалба комерсиализира и съсипа всичко хубаво и дори малките спокойни парченца от родния рай, който обичахме. Надявам се опасенията ми да са напразни и след време хората отново да искат да прекарат отпуската си на Черно море.