Янко Янев помага и при ПТП в чужбина

Забелязали ли сте как все повече българи започнаха да ходят на море в Гърция? Сигурен съм, че за това си има причини, но те ще са обект на вниманието ми някой друг път. Днес ще се съсредоточа върху проблемите, с които можем да се сблъскаме, ако прекараме отпуската си по егейското крайбрежие и как адвокати като Янко Янев могат да са ни полезни.

Първо, желателно е, когато пътувате извън България, да си направите здравна застраховка. Не излиза скъпо, а ви дава спокойствие по време на пътуването. За един възрастен 5-дневна застраховка излиза по 5-10 лв. в зависимост от услугата, която избирате. Напълно достъпно е и строго желателно.

Второ, носете си Зелена карта за автомобила или си направете такава, ако нямате. Тя ви гарантира, че имате „Гражданска застраховка“ на територията на Европейския съюз. Все пак в чужбина пътищата са ни непознати и макар движението да е регламентирано по идентичен начин, част от вниманието ни се ангажира в това да се ориентираме. Разконцентрираме се от случващото се на пътя и ПТП-тата се превръщат в реална опасност. Хубаво е да сме подготвени и за тях.

Направите ли тези две неща, може да се чувствате подготвени за пътуването си. А ако пътувате с деца, смятам, че и двете се превръщат в задължителни условия. Ако тази година сте пропуснали здравната застраховка и зелената карта, моля, запомнете ги за следващата си екскурзия.

Сега да ги поговорим за юристите. Янко Янев е много добър застрахователен адвокат, с когото можете да се свържете, ако ви се наложи. Макар да имате застраховка, понякога застрахователите се опитват да заобиколят закона и да не ви изплатят пълна сума. Не малко хора стават жертви на подобни практики без дори да го осъзнават и така се лишават от по-голямо обезщетение. Причината е, че застрахователните компании добре познават вратичките в закона и умело ги използват. Затова моят съвет е, ако нещо се случи и е нужно да ви се изплаща обезщетение, консултирайте се и с адвокат. Не подписвайте нищо, преди специалист в застрахователното право да е погледнал документа и да е изказал мнението си. Възможно е обезщетението, което ви се предлага, да е занижено или дори да се окаже че сте подписали документ за отказ от претенции за обезщетение!

Търсете си правата, за да не ставате поредната жертва на застрахователите!