Ах, тези пари!

Трябва да пипаш клавиатурата с кадифени ръкавици, когато пишеш за парите и жените. Двете са в неразривна връзка от векове. Обикновено вървят едно след друго в тази последователност и никога в обратен ред. Поне повечето мъже така разсъждават.

her-moneyКолко парадоксално е, че и без двете нe можем, но и двете могат да ни вкарат в голяма беля. Един познат от студентските ми години е типичният пример за това. Смяташе, че ако харчи повече, за да удовлетворява капризите на възлюбената си, ще получава повече любов и внимание от нея. За съжаление разбра по трудния начин, че не можеш да купиш чувствата на никого, още повече пък на така сложно устроено същество като жената. Даде всичките си  спестявания за скъпи ресторанти и подаръци. Изтегли заем за някакво пътуване до Виена, за което любимата му мечтаела от дете. След това затъна още повече в дългове, като взе още пари на кредит за ремонт на спалнята, тъй като на жената не й харесвало обзавеждането. И така започна всичко.. и свърши всичко.

Малката им псевдо идилия приключи, когато един ден му звъннаха от ЕОС Сървисис. За тези, които не са чували това наименование, това е немска колекторска агенция с клон в България. Работят с редица финансови институции по управление на вземанията. Именно те доста вдигнаха качеството на изпълнението по събиране на дългове и получиха доста добро отразяване на професионализма си в блогове и медии.

В онзи ден му съобщиха, че са упълномощени от банката да събират получените кредити, а той им заяви, че просто е фалирал. След като обяви несъстоятелност и пред приятелката си, тя много бързо реши, че имали несъвпадение в характерите и скоро го напусна.

Сърдечните мъки не се лекуват лесно. За това пък за финансовите му имаше ЕОС Сървисис, които се оказаха много разбрани. Влязоха му в положение и му дадоха реверанс за първата вноска, а след това уговориха подходящо време за плащане на останалите месечни вноски.

Коварно нещо са жените, ей! Или поне някои от тях. Тази девойка, която така го изигра, най-вероятно сега си търси друг мъж с пари. А за моя състудент какво да ви кажа. Мисля, че скъсването с нея беше най-хубавото нещо, което можеше да му се случи. Но истинският късмет бе, че попадна на колектори като ЕОС, които да тушират напрежението от финансовите загуби.