Случвало ли ви се е, както си вървите по улицата и изведнъж хоп – намирате пари? Веднага изниква усмивка на лицето ви и малко тъга за този, който ги е изгубил. Но ако не знаеш на кого са и няма как да ги върнеш, са си истинска награда.

А сега си представете варианта, в който има нов Робин Худ, който оставя пари на различни локации и чака само някой да ги открие. Но като съвременна приказка, тук не се разчита на случайността, а на проследяване в социалните мрежи. Мистър Кеш, както се определя, пуска видеа с ключови места от локацията. Там, на тайно място, крие суми между 20 и 100 лева. Разбира се, този, който пръв види видеото и има възможността да отиде на мястото, да го познае, печели наградата.

Ако си мислите, че е шега, то може да го последвате сами в социалните мрежи и да проверите истинността. Аз ще ви споделя, че това е съвсем реално и дори има един рекореден случай – в него парите са намерени за близо 2 минути след публикуване на видеото. Много е бързо, нали? Смятайте колко много хора го следят и вече колко бързо реагират.

Каква е целта на цялото това занимание? Идеята на Мистър Кеш е да създаде цяло общество от ловци на пари, които да се научат да се ориентират и да бъдат наблюдателни. Това са качества, които ще им помогнат във всяка една ситуация, било то работна или житейска. И аз съм на същото мнение. Също и Мистър Кеш иска да помогне финансово на българите – безкористно, както Робин Худ.

П.П. Мистър Кеш е персонаж, зад който стои истински човек. Той пази своята самоличност и лице. За него се знае само, че е с руска кръв и идва в България след войната. Занимава се с криптовалути и знае стойността на парите. Не се нуждае от спонсори, а сам финансира игрите за ловци на пари.

П.П. 2. Тази тенденция стартира в началото на годината в Нидерландия и придоби световна слава. Аз съм я виждал и в някои други руски онлайн предавания за пътувания, които карат своите последователи от целия свят да открият скрити пари. Те са комплимент и бонус.